Vignet 'Gezonde School'

De school is een belangrijke speler als het gaat om het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen. Een gezonde school heeft aandacht voor veel facetten van een gezonde leefstijl. Het gaat er niet alleen om dat kinderen voldoende bewegen, tijdens bewegingsonderwijs of in de pauzes op het schoolplein. 

Onze school is gezond

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Sport en Bewegen’.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 

Ons voedingsbeleid

 

Rond 10:15 uur eten we met de kinderen fruit en groenten. Het is fijn als de kinderen een gezonde lunch meebrengen. Bruinbrood is gezonder dan witbrood en een krentenbolletje of cracker mag af en toe natuurlijk ook. Snoep en koek laten we thuis.

Pakjes drinken bevatten veel suikers. Als u wilt weten hoeveel suiker er in een pakje zit, kijkt u dan eens op het bord bij de entree van de school. Een goede start zou kunnen zijn dat kinderen meer water drinken. In de klassen staan waterkannen en kinderen krijgen de gelegenheid om water te drinken.

We vinden het fijn als kinderen op school een gezonde traktatie uitdelen. Er is een boek met tips op school. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.