Vignet 'Gezonde School'

De school is een belangrijke speler als het gaat om het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen. Een gezonde school heeft aandacht voor veel facetten van een gezonde leefstijl. Het gaat er niet alleen om dat kinderen voldoende bewegen, tijdens bewegingsonderwijs of in de pauzes op het schoolplein. 

Wij hebben het vignet 'Gezonde school' ontvangen, omdat wij structureel en planmatig werken aan het verbeteren van de gezondheid van onze leerlingen. Wij ontvingen het vignet voor het thema Voeding. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Naast ouders kan ook de basisschool een belangrijke bijdrage leveren door op een positieve manier gezond eetgedrag te stimuleren. Kinderen brengen immers een groot deel van hun tijd door op school, waar ook gegeten en gedronken wordt. 

 

Ons voedingsbeleid

 

Rond 10:15 uur eten we met de kinderen fruit en groenten. Het is fijn als de kinderen een gezonde lunch meebrengen. Bruinbrood is gezonder dan witbrood en een krentenbolletje of cracker mag af en toe natuurlijk ook. Snoep en koek laten we thuis.

Pakjes drinken bevatten veel suikers. Als u wilt weten hoeveel suiker er in een pakje zit, kijkt u dan eens op het bord bij de entree van de school. Een goede start zou kunnen zijn dat kinderen meer water drinken. In de klassen staan waterkannen en kinderen krijgen de gelegenheid om water te drinken.

We vinden het fijn als kinderen op school een gezonde traktatie uitdelen. Er is een boek met tips op school. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.