Engels

Eén van de speerpunten van onze school is het Engelstalig onderwijs. Alle groepen krijgen twee keer 30 minuten les in de week Engels. In de groepen 1 t/m 4 wordt alleen het gesproken woord aangeboden, vanaf groep 5 besteden we ook aandacht aan het geschreven woord. Voor alle groepen hebben we de methode Groove.me. Aan de hand van thema's en liedjes worden verschillende leerdoelen behandeld. 

Alle vaardigheden komen zo aan bod: luisteren, lezen, spreken, schrijven én zingen. In de bovenbouw zijn er elk jaar nieuwe liedjes die naar voren komen. In de onderbouw wordt Engels meer aan de hand van thema's gedaan, bijvoorbeeld de jaargetijden en familie. Bij groepen 1/2 wordt er ook Engels gegeven vanuit de methode Kleuterplein.

 

Elke dag Engels

 

Naast de Engelse lessen in het rooster zijn we elke dag bezig met Engels. De ene dag benoemen we het eten en drinken dat we in de pauze gebruiken, een andere dag begroeten we alle kinderen en ouders in het Engels. Draagt de leerkracht een sjaal van de Engelse vlag, dan weet u: it's English time. 

one potato, two potato, three potato four,
five potato, six potato, seven potato more!