Buitenschoolse activiteiten

Ieder kind is wel ergens goed in, maar  niet ieder kind is zich al bewust van de eigen kwaliteiten. Sommigen hebben een duwtje in de rug nodig om hun eigen interesses en talenten te ontdekken.

De kinderen kunnen na schooltijd kennismaken met allerlei vormen van vrijetijdsbesteding, zodat zij zelf kunnen ervaren waar zij goed in zijn en/of plezier in hebben. Deze kennismaking biedt kansen en mogelijkheden om het talent dat in kinderen huist naar boven te halen en het zelfvertrouwen te vergroten.

 

Een greep uit de activiteiten

Stadskidsalkmaar:
Het naschoolse aanbod biedt een keur aan activiteiten, verspreid over 2 blokken per schooljaar. Kunst en cultuur, sport, educatie en (re)creatie en techniek komen aan bod in het programma.
Twee keer per jaar kunnen ouders via de website hun kind aanmelden voor één of meer activiteiten.

Lees meer over Stadskids Alkmaar

 

Playing for Success:
Playing for Success Alkmaar is een naschools programma voor kinderen die beter kunnen presteren dan ze op school laten zien. Het programma leidt tot meer zelfvertrouwen en motivatie en daardoor tot betere prestaties. Bij Playing for Success Alkmaar richt men zich op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs.

Lees meer over Playing for Success